Wat is het Fyra debacle?

Wat is het Fyra debacle?

De Fyra moest Nederland opstoten in de vaart der door snelle, efficiënte spoortrajecten verbonden volken. Het tegenovergestelde gebeurde. Treinen staan stil, een kaartje kopen is duur en ingewikkeld en wie nu naar Brussel wil pakt liever de auto.

Wat gebeurt er met de Fyra treinen?

De treinen zijn de laatste jaren flink gerepareerd en verbouwd en gaan nu rondrijden op het Italiaanse spoor onder de naam ETR 700. Als onderdeel van een afspraak die de NS enkele jaren geleden maakte met AnsaldoBreda krijgt de NS hiervoor 21 miljoen euro, meldt een woordvoerder van de NS.

Wat heeft de Fyra gekost?

De parlementaire enquêtecommissie heeft berekend dat het Fyra-debacle 11 miljard euro heeft gekost. “10,8 en een beetje”, maakte commissievoorzitter Van Toorenburg bekend op de voorbereidende persconferentie. “En de reiziger heeft niet gekregen wat hem is voorgehouden.”

Wie bouwde de Fyra?

V250
Fabrikant AnsaldoBreda, fabriek Pistoia
Ontwerper Pininfarina
Vervoerder HSA en NMBS
Inzetgebied Amsterdam – Breda/Brussel-Zuid

Wie bouwde de Fyra trein?

De NS vreesde dat de lijn in handen zou vallen van een buitenlands spoorwegbedrijf en deed daarom zo’n hoog bod dat er geen geld overbleef om een kwalitatief goede hogesnelheidstrein te kopen. Dat dreef de NS in handen van AnsaldoBreda, de bouwer van de Fyra.

Wat heeft de HSL gekost?

De 11 miljard bestaat uit de aanleg van het spoor, de infrastructuur om het spoor heen zoals tunnels en bruggen, de treinen zelf en het onderhoud van reeds aangelegde spoordelen. Daar is nu al sprake van verzakkingen, zodat de kosten nog elke dag oplopen. De meeste kosten zijn gemaakt door het aanleggen van het spoor.

Wat betekent Fyra?

Fyra is een hogesnelheidstrein De naam Fyra doet denken aan vuur en snelheid, zeker in combinatie met de rode kleur van de trein.

Hoe snel gaat de HSL?

Over de HSL kunnen hogesnelheidstreinen rijden met een snelheid van meer dan 200 km/h. Over de HSL rijden dagelijks 269 treinen in hoge frequentie. Zowel de Eurostar als Thalys rijdt tussen Amsterdam en Brussel een maximumsnelheid van 300 km/u.

Welk bedrijf bouwde de Fyra?

Het bedrijf Lloyd’s Register speelde volgens dagblad De Telegraaf een opmerkelijke dubbelrol in het Fyra-drama. Lloyd’s werd door NS en NMBS ingeschakeld om de bouw te begeleiden en kreeg tegelijkertijd een opdracht van bouwer AnsaldoBreda om de Fyra te keuren.

Hoe snel gaat een trein per uur?

Een trein mag maximaal 140 km per uur. Dit doen ze meestal alleen als er een lange tijd geen station komt, en er niet door bewoond gebied word gereden. Op trajecten met meer stations, of stukken waar geluidsoverlast kan zijn zal het meestal tussen de 100 en 120 liggen.

Hoe loopt de HSL?

Het tracé ligt van Amsterdam tot aan de Belgische grens en verbindt Amsterdam, Rotterdam, Breda en Den Haag met Antwerpen, Brussel en Parijs. Het HSL-tracé telt zowel bestaande als nieuwe infrastructuur.

Hoe snel gaat NS trein?

Over de HSL rijden dagelijks 269 treinen in hoge frequentie. Zowel de Eurostar als Thalys rijdt tussen Amsterdam en Brussel een maximumsnelheid van 300 km/u. De Intercity direct en de Intercity Den Haag-Eindhoven rijden maximaal 160 km/u.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top