Hoe maak je een tafelblad?

Hoe maak je een tafelblad?

Stappen

 1. Maak met behulp van papier, een potlood en een liniaal een ruw ontwerp van je tafel.
 2. Bepaal aan de hand van de ruwe afmetingen hoeveel hout je nodig hebt.
 3. Koop het hout.
 4. Maak het tafelblad.
 5. Zaag het hout voor het tafelblad op maat, lijm de delen aan elkaar en klem ze vast met houtklemmen.
 6. Maak de onderrand.

Hoe maak je een klaptafel?

Nodig voor de klaptafel

 1. sloophout 2 cm dik, 9 cm breed.
 2. 2 planken met een lengte van 53,5 cm.
 3. 2 planken met een lengte van 70,6 cm.
 4. multiplex 18 mm dik.
 5. 4 scharnieren 34×60 mm.
 6. 12 schroeven 3×16 mm.
 7. 12 schroeven 3×30 mm.
 8. 8 schroeven 5×120 mm.

Wat kost epoxy voor tafel?

De meest populaire houtsoorten voor een epoxy tafel zijn notenhout, elzenhout, Russische olijvenhout en red beech hout. Deze tafels kosten afhankelijk van de benodigde epoxy hoeveelheid tussen de €999 en €1999 per m2. Dit is echter slechts een prijsvoorbeeld voor een specifieke tafelsoort.

Hoe maak ik epoxy tafel?

Wij gebruikten 10 gram kleurpigment op 18 kg giethars. Reken uit hoeveel pigment je voor jouw tafel nodig hebt. Meng de epoxy giethars volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de kleurpigmenten toe. Begin met een klein beetje kleurstof en voeg voorzichtig meer toe tot je de juiste kleur hebt bereikt voor jouw epoxy tafel.

Hoe dik moet een tafelblad zijn?

Je kunt kiezen uit een tafelblad van 3 of 4 cm dikte. Kies je voor een standaard randafwerking? Dan geeft een blad van 4 cm meer body aan de tafel dan een blad van 3 cm. Het is echter beide mogelijk – afhankelijk van wat jij mooi vindt.

Hoe dik moet tafelblad zijn?

Zorg dan voor een minimale dikte van 22 mm, zodat de tafel straks stevig genoeg is. MDF behoort tot de familie van de vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet.

Hoe maak je een tafel stabiel?

maak in de lengte richting op ca 25cm van de vloer, in het hart van de breedte een verbinding, zodat beide zijkanten vast zitten. Het probleem zal dan ook al een stuk minder zijn. De schoren die enkele plaatsen hierboven getekend zijn zou je eventueel ook onder de tafel in het hart van de breedte kunnen maken.

Hoe maak je zelf een salontafel?

Leuk idee voor je (oude) salontafel ; maak een (nieuwe) bovenkant van (steiger)hout en je hebt een “nieuwe” Salontafels van houten pallets. Maak een salontafel van een pallet met eventueel (zwenk)wieltjes en bovenop een glasplaat of stapel een aantal pallets op elkaar voor een iets hogere tafel.

Waarom is epoxy zo duur?

Hoe dikker de gieting, hoe duurder het product. De epoxy-gietharsen voor dikke gietingen zijn prijziger dan normale epoxyharsen – afhankelijk van het merk en de kwaliteit. Vanzelfsprekend wordt epoxy ook duurder wanneer je er meer van gaat gebruiken. Naast epoxy speelt arbeid ook een grote rol.

Hoeveel epoxy voor een tafel?

Ga je zelf een bijzettafeltje of misschien wel een boomstamtafel maken? Dan heb je meer nodig. De stelregel is: 1 liter geeft 1 mm laagdikte per m2. Een liter epoxy staat gelijk aan 1100 gram dus 1100 gram epoxy geeft 1mm laagdikte geeft per m2.

Welk hout gebruiken voor epoxy tafel?

Keuze van het hout: Voor een River Table heeft u een bij voorkeur natuurlijke houten plank nodig of een plank gemaakt van een boomstam van minimaal 4 cm dikte. Het geheel ziet er vooral mooi uit als het stuk hout een zogenaamde “natuurlijke rand” met schors heeft.

Hoeveel epoxy heb je nodig voor een tafel?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top